06.02.2021, 07:33

Військовий переворот: У М'янмі заблокували доступ до Facebook, Twitter та Instagram

Военный переворот в Мьянме

Влада М'янми ввечері 5 лютого зобов'язала відключити в країні роботу соціальних мереж Instagram та Twitter. Раніше в М'янмі також відключили роботу Facebook.

Робота соцмереж в М'янмі (колишня Бірма) майже повністю припинена. Про це повідомила міжнародна некомерційна організація NetBlocks, передає Час Пік.

"Підтверджуємо, що в даний час багато інтернет-провайдерів заблокували Twitter", - йдеться у повідомленні.

У соціальній мережі зазначили, що шкодують про рішення влади.

Военный переворот в Мьянме

Після блокування Instagram представники компанії закликали владу відновити роботу сервісу, зазначивши, що він є необхідним інструментом для спілкування людей.

Нагадаємо, 1 лютого 2021 р. збройні сили М'янми ввели надзвичайний стан строком на рік і змістили керівництво країни. Військові затримали президента Він М'їна, держрадника та лідера правлячої партії Аун Сан Су Чжі, а також інших лідерів держави.

В ході військового перевороту тимчасовим президентом М'янми був призначений командувач збройними силами старший генерал Мін Аунг Хлайн.

Міністри закордонних справ "Великої сімки" засудили заколот в М'янмі та закликали військових негайно скасувати введений в країні надзвичайний стан і відновити діяльність демократичних  інститутів. 

Представники G7 закликали також забезпечити безперешкодний гуманітарний доступ до найбільш вразливих верств населення цієї країни.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк