25.02.2021, 09:54

Венесуела оголосила посла ЄС персоною нон грата

Исабель Брильанте Педросу

Главу представництва ЄС у Венесуелі Ісабель Бріланте Педросу оголосили персоною нон грата у відповідь на введені санкції проти режиму Ніколаса Мадуро.

Каракас оголосив посла ЄС Ісабель Бріланте Педросу персоною нон грата і дав їй 72 години, щоб покинути країну. Міністр закордонних справ Венесуели Хорхе Арреас поінформував посла ЄС про прийняте рішення та вручив їй офіційний лист, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"За рішенням президента Ніколаса Мадуро посол ЄС Ісабель Бріланте Педроса оголошена персоною нон грата", - повідомляє МЗС Венесуели у Twitter.

Це рішення було прийнято незабаром після того, як Брюссель розширив санкції проти прихильників режиму Ніколаса Мадуро. 22 лютого Рада ЄС прийняла рішення про включення 19 офіційних представників Венесуели до переліку осіб, на яких поширюються обмежувальні заходи у зв'язку з діями та рішеннями, спрямованими на підрив демократії та верховенства права в країні.

Також МЗС Венесуели вручило ноти протесту дипломатам чотирьох європейських країн. За версією відомства, Франція, Німеччина, Нідерланди та Іспанія заохочували санкції з особливим наміром.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк