01.03.2021, 23:01

Над Великобританією пролетів яскравий метеорит: відео

Марина Началова | Всі новини автора
метеорит

Небо над Великобританією освітила яскрава вогненна куля: політ метеорита зафіксували камери спостереження в різних регіонах країни.

Метеорит був помічений ввечері в неділю, 28 лютого, передає Час Пік з посиланням на The Guardian.

Метеор було помічено незадовго до 22:00 і було видно близько семи секунд. Явище зафіксували камери відеоспостереження в Манчестері, Кардіффі, Хонітоні, Баті, Мідсомері-Нортоні і Мілтон-Кейнсі.

Британська метеорна мережа, група астрономів-любителів, яка з 2012 року використовує камери для запису спостережень за метеорами по всій Великобританії, заявила, що метеор відноситься до типу "вогняна куля", і написала в Twitter: "Судячи по двом відео, які ми бачили, це був метеор, що повільно рухається, з чітко видимою фрагментацією".

Метеори - це невеликі космічні тіла, які згорають при вході в атмосферу Землі. Вогняні кулі - особливо яскраві метеори, які теоретично можуть бути видні при денному світлі. За даними Американського метеорного товариства, вогняні кулі зазвичай мають зоряну величину -4, таку ж яскравість, як планета Венера, якщо дивитися на неї ввечері або вранці. Повний місяць має зоряну величину -12,6, а Сонце -26,7.

Читайте ще: Кліматологи б'ють на сполох: Гольфстрім сповільнилося, погода в Європі і Америці може кардинально змінитися

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк