18.03.2021, 12:40

Росія відкликає для консультації свого посла у Вашингтоні

Москва отзывает для консультации своего посла в Вашингтоне

Москва відкликає для консультації свого посла у Вашингтоні. МЗС РФ оголосив про відкликання посла через кілька годин після того, як президент США Джо Байден виступив з різкою критикою на адресу російського президента Володимира Путіна. 

Посол Росії в США Анатолій Антонов запрошений до Москви на консультації. Таку заяву зробила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

"Посол Росії у Вашингтоні А.І. Антонов запрошений до Москви на консультації, що проводяться з метою проаналізувати, що робити і куди рухатися в контексті відносин з США. Нова американська Адміністрація перебуває при владі майже два місяці, не за горами символічний рубіж в 100 днів, і це слушний привід постаратися оцінити, що у команди Дж.Байдена виходить, а що не дуже", - йдеться у заяві.

Захарова поклала відповідальність за плачевний стан російсько-американських відносин на Вашингтон. Вона підкреслила, що Москва не прагне до подальшого погіршення двосторонніх відносин.

Заява про відкликання посла послідувала відразу після того, як президент США Джо Байден виступив з різкою критикою на адресу Путіна.

В інтерв'ю телеканалу АВС на питання, чи вважає він російського лідера вбивцею, глава Білого дому відповів ствердно і додав, що Кремль повинен відповісти за втручання в недавні американські вибори.

Нагадаємо, 17 березня США оголосили про введення нових санкцій проти РФ через отруєння Олексія Навального та сім'ї Скрипалів у Солсбері. Санкції передбачають обмеження експорту в РФ а також заходи пов'язані з національною безпекою. Також в США мають намір ввести санкції проти РФ та інших країн за втручання у вибори.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк