31.03.2021, 11:01

У Росії спецназ завершив операцію із затримання "митищенського стрілка": злочинець загинув

В России спецназ завершил операцию по задержанию "мытищенского стрелка"

У російському місті Митищі ФСБ провела масштабну спецоперацію із затримання місцевого жителя, який забарикадувався у своєму будинку та відкрив стрілянину з вікон по співробітниках Росгвардії та перехожих.

Інцидент стався у котеджному селищі "Нові Вешки" 30 березня. Чоловік відкрив стрілянину і кинув дві гранати, коли поліція прийшла оглянути його будинок через підозри в торгівлі зброєю, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Пенсіонер утримував трьох заручників - двох дорослих та дитину. Пізніше він відпустив онука з дочкою, а в заручниках залишив цивільного чоловіка дочки. Через деякий час почався штурм будинку силовиками.

Як пише ТАСС, чоловік при штурмі будинку чинив запеклий опір співробітникам правоохоронних органів, влаштувавши вибух, в результаті чого почалася пожежа.

Протистояння злочинця з силовиками в підмосковному селищі Нові Вешки тривало більше 10 годин. За даними на 22:30 30 березня, тіло чоловіка знайшли на горищі будинку. Після багатогодинної перестрілки та пострілів з гранатомету будинок згорів, а його власник загинув.

Сусіди назвали стрілка з Вішок "злочинним авторитетом". За даними ЗМІ, чоловік перебував у розшуку у справі про крадіжку і шахрайство. Перша справа проти нього була порушена ще у 1976 році. У 1990-ті роки він зайнявся бізнесом, за деякими даними, керував охоронними підприємствами.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк