08.04.2021, 16:06

Під час телефонної розмови Путін дезінформував Меркель щодо ситуації на Донбасі

путин и меркель

У четвер, 8 квітня, відбулася телефонна розмова президента Російської Федерації Володимира Путіна з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Як йдеться в ]]>заяві]]> Кремля, глави держав обговорили ситуацію на Донбасі, передає Час Пік.

В ході розмови Путін звинуватив українську сторону в провокаціях і ескалації конфлікту.

"При обміні думками з питань врегулювання внутрішньоукраїнської кризи президент Росії та канцлер ФРН висловили стурбованість у зв'язку з ескалацією напруженості на південному сході України. Володимир Путін звернув увагу на провокаційні дії Києва, який останнім часом цілеспрямовано загострює обстановку на лінії зіткнення. Підкреслена необхідність неухильного виконання київською владою раніше досягнутих домовленостей, насамперед щодо налагодження прямого діалогу з Донецьком та Луганськом і правового оформлення особливого статусу Донбасу", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті президента РФ.

За заявою Кремля, "сторонам конфлікту" був адресований "заклик стриманості та активізації переговорного процесу з метою повної реалізації мінського "Комплексу заходів" 2015 року як безальтернативної основи врегулювання".

Як зазначають в українських ЗМІ, дезінформація з боку Путіна відповідає заяві МЗС РФ про те, що нібито "Київ звинувачує в загостренні Москву з метою відвернути увагу від військових приготувань в Донбасі і українського саботажу виконання Мінських угод".

Крім того, під час розмови Путіна та Меркель порушувалися питання, пов'язані з обстановкою в Сирії, Лівії і на Балканах. У зв'язку з виявленим інтересом канцлера Німеччини, також була обговорена ситуація з Навальним.

Варто відзначити, що німецька сторона поки не оприлюднила інформації про деталі розмови.

Читайте також:

Зеленський перебуває з робочою поїздкою на Донбасі

Глава МЗС Польщі з екстреним візитом прибув в Україну

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк