13.04.2021, 09:57

Японія планує скинути стічні води з Фукусіми в океан

Фукусима

Японія схвалила план скидання до моря більше одного мільйона тонн забрудненої води зі зруйнованої атомної електростанції Фукусіма.

Як пише BBC, вода буде очищена і розбавлена, щоб рівні радіації були нижче встановлених для питної води, передає Час Пік.

Токіо заявляє, що роботи з випуску води, яка використовувалася для охолодження ядерного палива, почнуться приблизно через два роки.

В даний час радіоактивна вода обробляється в рамках складного процесу фільтрації, який видаляє більшу частину радіоактивних елементів, але деякі залишаються.

Екологічні організації, такі як Greenpeace, давно висловлюють свою незгоду з випуском води в океан. Рибна промисловість країни також виступила проти цього, побоюючись, що споживачі відмовляться купувати продукцію з цього регіону.

Рішення також викликало критику з боку сусідів Японії. Міністр закордонних справ Південної Кореї 12 квітня висловив "серйозний жаль" з приводу рішення. Представник міністерства закордонних справ Китаю Чжао Ліцзяне також закликав Японію "діяти відповідально".

Читайте також: Оператор Vodafone запустив нову популярну послугу, про яку мріяли багато

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк