23.04.2021, 13:24

МЗС РФ оголосило п'ятьох польських дипломатів персонами нон ґрата

Россия, Польша, политика

Росія оголосила персонами нон ґрата п'ятьох співробітників посольства Польщі в РФ, у відповідь на висилку трьох співробітників свого посольства у Варшаві.

Росія вирішила вислати 5 польських дипломатів і оголосити їх персонами нон ґрата. Про це повідомили в МЗС РФ, повідомляє Час Пік.

Вранці 23 квітня посла Польщі Кшиштофа Краєвського викликали в МЗС РФ, де йому висловили протест у зв'язку з рішенням Польщі і повідомили про заходи у відповідь.

"У відповідь на провокаційні дії Польщі щодо вислання російських дипломатів, виходячи з принципу взаємності, міністерство оголосило persona non grata п’ятьох співробітників посольства Республіки Польща у Російській Федерації. Вони мають покинути територію РФ до завершення 15 травня 2021 року...

Стараннями польської влади протягом останніх років контакти з Росією були фактично заморожені, розгорнута ганебна війна з радянськими пам’ятниками, здійснюються спроби торпедувати російські енергетичні проєкти, проводиться широкомасштабна антиросійська інформкампанія, фальсифікується історія", - йдеться у заяві МЗС РФ.

Нагадаємо, 15 квітня в МЗС Польщі послу РФ вручили ноту про оголошення персонами нон ґрата трьох співробітників посольства РФ у Варшаві.

Читайте також: Словаччина висилає трьох російських дипломатів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк