16.04.2021, 13:39

Польща оголосила персоною нон ґрата трьох російських дипломатів

Польша объявила персоной нон грата трех российских дипломатов

Польща оголосила персонами нон грата трьох російських дипломатів. МЗС Польщі викликало посла РФ та вручило йому ноту про оголошення персонами нон ґрата трьох співробітників посольства РФ у Варшаві.

Трьох російських дипломатів за "порушення дипломатичного статусу і діяльності на шкоду Польщі" оголосили персонами нон ґрата. Про це повідомляє прес-служба МЗС Польщі, передає Час Пік.

Відзначається, що 15 квітня в МЗС Польщі послу РФ вручили ноту про оголошення персонами нон ґрата трьох співробітників посольства РФ у Варшаві.

"Підставою для рішення стало порушення дипломатичного статусу та здійснення зазначеними особами діяльності на шкоду Республіці Польща", - йдеться у повідомленні МЗС.

Польща висловила підтримку США щодо введення нових санкцій проти РФ, які були оголошені 15 квітня. МЗС підкреслило, що таке рішення – це доречна відповідь на агресію Росії.

"Рішення, спільно приймаються і узгоджуються союзниками, що є найкращою відповіддю на ворожі дії, до яких вдається Російська Федерація", - йдеться у повідомленні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк