10.05.2021, 07:27

В Індії зафіксовано спалах "чорної цвілі": інфекція вбиває людей

В Индии зафиксирована вспышка "черной плесени"

На заході Індії в штаті Гуджарат зафіксовано спалах рідкісного захворювання мукоромікоз, відомого як "чорна цвіль". На сьогоднішній день відомо про більш ніж 100 випадків зараження.

Лікарі індійського штату Гуджарату зафіксували спалах мукоромікозу - рідкісного захворювання, що викликається пліснявими грибами, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Мукормікоз - це захворювання, яке характеризується розвитком у лімфатичних вузлах та легких виразок і некрозів, що призводить до смерті. 

На сьогоднішній день відомо про декілька випадків смерті, викликаної даним захворюванням. При цьому медики повідомляють, що у восьми випадках пацієнти повністю втратили зір.

Відзначається, що "чорною цвіллю" заражаються в основному люди, які хворіють або перехворіли коронавірусною інфекцією COVID-19.

Як повідомляє ВВС, на думку лікарів випадки мукормікозу в Індії почастішали через те, що хворі на важку форму COVID-19 приймають стероїди. Вони пригнічують імунітет і підвищують рівень цукру в крові, що небезпечно для діабетиків.

Більшість пацієнтів надходять до лікарів занадто пізно, коли вже втрачають зір, і часто єдиний спосіб лікування пацієнтів з мукормікозом - видалення ока, щоб не допустити потрапляння інфекції в мозок. 

Влада Індії вже почала вживати заходів для боротьби з недугою. Так, в Гуджараті замовили 5 тисяч ін'єкцій для лікування пацієнтів. Крім того, уряд створив спеціальні відділення для хворих на мукоромікоз в деяких лікарнях штату.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: