22.05.2021, 18:16

Pfizer поставить бідним країнам мільярд вакцин від COVID-19

Ольга Романец | Всі новини автора
вакцина

Американська фармацевтична компанія Pfizer поставить бідним країнам безкоштовно і за зниженою ціною 2 млрд доз вакцини від коронавірусу. На поставки виділяється півтора року. Половина з цього обсягу буде поставлена до кінця поточного року.

Про це заявив під час Глобального саміту з охорони здоров'я голова правління і головний керуючий Альберт Бурла, передає Час Пік.

Він уточнив, що 2 млрд доз будуть розподілені між бідними безкоштовно, а державами із середнім і низьким доходом - за зниженою ціною. Перший мільярд доз планується поставити до кінця 2021 року.

"Рівномірний розподіл завжди був нашою провідною зіркою, ми вважаємо, що ми повинні зробити нашу вакцину, розроблену з нашим партнером BioNTech, доступною. Тому ми розподілимо 2 млрд доз в найближчі 18 місяців між бідними країнами і країнами з низьким доходом", - сказав Бурла.

Нагадаємо, під час зустрічі міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка з колишнім американським конгресменом Джимом Слаттері і його колегами з'ясувалося, що до серпня 2021 року Україна може отримати партію вакцини від COVID-19 від провідної американської компанії.

Читайте також: Медики виявили механізм боротьби зі старінням

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк