23.05.2021, 21:56

Через виверження вулкану у Конго українські миротворці були змушені евакуюватися

Марина Началова | Всі новини автора

У ніч на 23 травня українські миротворці, що перебувають з місією у Демократичній Республіці Конго, евакуювалися через виверження вулкану Ньїрагонго, але вранці повернулися до базового табору.

Про це розповів у Фейсбуці помічник командира по зв'язках зі ЗМІ 18-го окремого вертолітного загону Юрій Кульпа, передає Час Пік.

"Командуванням загону було прийнято рішення про евакуацію особового складу, озброєння та військової техніки у безпечне місце. Під час переміщення особовий склад діяв згідно з планом евакуації затвердженим вищим керівництвом ЗСУ. На даний час військовослужбовці у повному складі повернулися до базового табору, знаходяться в режимі чергування та очікують вказівок на випадок повторної евакуації", - зазначив Кульпа.

Він уточнив, що востаннє Ньїрагонго вибухнув у 2002 році, коли 250 людей загинуло і 120 000 людей залишилися без даху над головою після того, як лава рушила на місто Гому.

Всього з 1882 року було зареєстровано 34 виверження цього вулкана. Одне з найсильніших вивержень Ньїрагонго відбулося в 1977 році, тоді загинули понад 600 осіб.

Дивіться моторошні фото і відео виверження вулкану, які публікують у мережі очевидці.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк