26.05.2021, 18:03

Опозиція Білорусі оголосила про підготовку до "нової активної фази протестів"

Ольга Романец | Всі новини автора
Оппозиция Беларуси

Опозиція Білорусі заявила про початок підготовки нової активної фази протестів у зв'язку з "необдуманими діями нелегітимного режиму", які перетворили Республіку на "чорну пляму" на карті світу.

Про це Світлана Тихановська і її соратники заявили в ролику на YouTube, передає Час Пік.

"Ми, офіс Світлани Тихановської, Координаційна рада, народне антикризове управління, штаб Цепкало, ByPol та інші демократичні сили, об'єднані в оцінці, що Білорусь стала "чорною плямою" на карті світу в результаті необдуманих дій незаконного режиму", - йдеться в заяві.

Член Координаційної ради Ольга Ковалькова сказала ,що "режим знаходиться в тотальній ізоляції як ніколи раніше", а член Ради Павло Латушко зазначив, що з моменту захоплення літака в небезпеці знаходяться не тільки білоруси, а й громадяни інших країн.

Ковалькова додала, що Європейський Союз, США, Великобританія, Японія, Канада та інші країни вже працюють і роблять все можливе, щоб допомогти білорусам.

"І ми, білоруси, повинні зробити все можливе для звільнення політичних в'язнів, припинення насильства і проведення чесних виборів. Ми повинні діяти - вікно можливостей відкрито. Більше нічого чекати - терор потрібно припинити раз і назавжди. Ми починаємо підготовку до нової активної фази протесту", - зазначили опозиціонери.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк