02.06.2021, 08:27

Японія оголосила про початок масової вакцинації перед літньою Олімпіадою

Япония, Олимпиада, вакцинация

Японія оголосила про початок масової вакцинації від коронавірусу перед літньою Олімпіадою. У країні планують за два місяці вакцинувати 36 мільйонів літніх людей.

Влада Японії оголосила про початок масової вакцинації перед Олімпіадою. Про це повідомляє Associated Press, передає Час Пік.

Зараз в Японії вакцинують по 500 тис. осіб на день, але обіцяють, що ця кількість збільшиться до мільйона. Влада оголосила, що планує вакцинувати 36 млн літнього населення до кінця липня.

"Використовуючи нову зброю, звану вакцинами, і вживаючи жорсткі превентивні заходи, цілком можливо безпечно провести Олімпіаду", - заявили в уряді.

Японські лікарі неодноразово заявляли, що проведення Олімпійських ігор-2021 може виявитися згубним для країни.

Як зазначає Associated Press, навіть якщо владі вдасться стримати обіцянку, то вакцинація закінчиться вже після початку Олімпійських ігор. До того ж, 70% населення Японії все одно залишиться без щеплень. Таким чином вакцинація не врятує країну від загрози пандемії COVID-19.

"Щеплення нинішніми темпами не допоможуть запобігти зараженню під час Олімпійських ігор. Олімпійські ігри можуть спровокувати глобальне поширення різних варіантів вірусу", - заявив голова Токійської медичної асоціації Харуо Одзакі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк