08.06.2021, 07:22

США можуть відкликати відмову від санкцій проти "Північного потоку-2", - Блінкен

США, санкций против "Северного потока-2"

Незважаючи на те, що США відмовилися вводити нові санкції проти магістрального газопроводу "Північний потік-2" та генерального директора компанії-оператора проєкту, при необхідності Вашингтон може відкликати це рішення.

Про можливість відкликання раніше прийнятої відмови від санкцій проти компанії Nord Stream 2 AG, яка є оператором газопроводу "Північний потік-2" 7 червня під час свого онлайн-виступу заявив глава Державного департаменту США Ентоні Блінкен, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Ми прийняли рішення про виключення з санкцій Nord Stream 2 AG та її гендиректора через національні інтереси. Воно може бути відкликано", - сказав Блінкен.

Блінкен нагадав, що коли після перемоги Джо Байдена на президентських виборах нова адміністрація США прийшли в Білий дім, газопровід "Північний потік-2" був готовий на 90%.

Він також зазначив, що нові санкції проти компанії-оператора СП-2 могли значно ускладнити відносини США і Німеччини. Однак США робили все, що в їхніх силах, щоб зупинити будівництво газопроводу.

Блінкен додав, що минулого тижня США ввели санкції ще проти 13 суден, які беруть участь в укладанні газопроводу "Північний потік-2" по дну Балтійського моря.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк