08.06.2021, 11:27

У Білорусі посилили покарання за протести

Александр Лукашенко

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, що посилює покарання за участь в акціях протесту та поширення "забороненої інформації". 

Олександр Лукашенко підписав закон, яким посилюється відповідальність за порушення порядку проведення масових заходів, а також у сфері протидії екстремізму. Документ ]]>опубліковано]]> на національному правовому інтернет-порталі Білорусі, повідомляє Час Пік.

Згідно з документом, за неодноразове порушення порядку організації або проведення масових заходів особи, які протягом року вже двічі були засуджені за несанкціоновані акції, тепер можуть отримати до трьох років в'язниці.

За участь в "екстремістському формуванні" або "сприянні" тепер у Білорусі можна отримати до чотирьох років обмеження свободи або від двох до шести років в'язниці.

Власники інтернет-ресурсів за поширення "забороненої інформації" повторно протягом року можуть отримати до двох років тюремного терміну. Максимальний термін за поширення інформації про приватне життя службової особи – до п'яти років в'язниці зі штрафом.

За образу представника влади тепер білорусам загрожує штраф або арешт, або до трьох років обмеження волі зі штрафом. Максимальний термін - до трьох років позбавлення волі зі штрафом.

Якщо громадянина двічі на рік засудили за "пропаганду або поширення нацистської символіки", йому може загрожувати до чотирьох років обмеження або позбавлення волі.

Також посилюється відповідальність за вбивство міліціонерів та військовослужбовців (було – до 10 років в'язниці, стало – до 12 років).

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк