17.06.2021, 09:07

Китай успішно запустив космічний корабель з трьома астронавтами на борту

Китай, космос

У Китаї вранці 17 червня успішно стартував на орбіту космічний корабель "Шеньчжоу-12" з трьома космонавтами на борту. Китай на крок наблизився до завершення будівництва нової космічної станції. 

Корабель "Шеньчжоу-12", було запущено ракетою-носієм Long March-2f з космодрому "Цзюцюань", який знаходиться на північному заході Китаю в пустелі Гобі, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

У складі екіпажу космонавти Не Хайшен, Тан Хунбо та Лю Бомін.

Місія направить екіпаж до основного модуля запланованої космічної станції, який називається "Тяньгун" або "Небесний палац", який все ще будується на низькій навколоземній орбіті.

Космічний корабель стикується з основним модулем приблизно через шість з половиною годин після запуску. Протягом трьох місяців двоє космонавтів проведуть два тривалих космічних вихода, випробують систему життєзабезпечення та проведуть технічне обслуговування.

"Шеньчжоу-12" - це перша місія з екіпажем і третя пускова робота з 11 запусків для будівництва космічної станції в Китаї. Це також перша пілотована місія Китаю за майже 5 років.

Китай, космос Китай, космос

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: