03.07.2021, 08:27

У ФРН виступили за збереження транзиту газу з Росії до Європи через Україну

транзит газа из России в ЕС через Украину

Влада Німеччини домагається збереження транзиту російського газу до Європи через Україну на наступні десятиліття. У Берліні заявляють, що завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" не завадить зберегти транзит через територію України.

Про це міністр фінансів ФРН Олаф Шольц заявив в інтерв'ю телеканалу Bloomberg TV 2 липня, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Німеччина вже діє в цьому напрямку. Ми старанно працюємо, щоб угоду щодо транзиту газу між Україною і Росією було продовжено. І ми відчуваємо відповідальність за транзит газу через Україну і в майбутньому, в найближчі десятиліття, а не тільки у наступні два-три роки", - заявив глава Мінфіну ФРН.

За словами Шольца, сила домовленості діє до 2024 року, проте сторони перевіряють можливість, щоб продовжити її до 2034 року. Німеччина бачить свою відповідальність щодо забезпечення транзиту газу через Україну в майбутньому.

Глава Мінфіну ФРН підкреслив, що Євросоюз працює над тим, щоб жодній країні-члену спільноти не було завдано шкоди через введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк