03.07.2021, 12:23

В Японії в результаті сходу зсуву 20 людей зникло безвісти

Япония, оползень

В Японії в місті Атамі префектури Сідзуока на північний захід від Токіо після проливного дощу зійшов потужний зсув. За останніми даними, щонайменше 20 людей зникло безвісти

У районі лиха розпочато пошуково-рятувальну операцію. Адміністрація префектури Сідзуока запросила допомогу у сил самооборони Японії в пошуку зниклих, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Потужний зсув, який ніс потік чорної води та уламків накрив ряд будинків 3 липня близько 10:30 ранку за місцевим часом. В результаті сходу зсуву зруйновано 10 будинків.

Через стихію могло зникнути десятки будинків в місті Атамі, відомому своїми гарячими джерелами та SPA-курортами.

Зазначається, що проливний дощ також порушив роботу системи громадського транспорту. Ненадовго призупинили рух надшвидкісних поїздів Сінкансен на ділянках між Токіо та Сін-Осака.

У сусідній префектурі Канагава також оголошено загрозу сходу зсувів та виходу річок з берегів. Влада регіону закликала евакуюватися 205 тисяч жителів.

Японське метеорологічне агентство інформує, що за 72 години в Хаконе, префектура Канагава, випало 790 міліметрів опадів, а у Готембе, префектура Сідзуока, - понад 550 мм.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк