08.07.2021, 09:33

У Майамі завершили пошукову операцію після обвалу 12-поверхового будинку

В Майами завершили поисковую операцию

Рятувальники зупинили пошукову операцію вцілілих при обваленні 12-поверхового будинку в штаті Флорида, який частково обрушився майже два тижні тому.

Кількість загиблих під завалами багатоквартирного житлового будинку в окрузі Майамі-Дейд, штат Флорида, збільшилася до 54 осіб, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Операція з порятунку людей на місці обвалення будинку у Флориді, де під завалами залишалися понад 80 осіб, завершена. 7 липня рятувальники витягли з-під завалів тіла ще 8 осіб.

Кількість загиблих зросла до 54 осіб, з них 33 особи були ідентифіковані. 86 осіб досі вважаються безвісти зниклими.

Рятувальники заявили, що припиняють шукати тих, що залишилися під завалами, оскільки "шансів вижити немає".

"На цей час ми справді вичерпали всі варіанти, доступні нам у пошуково-рятувальній місії. Ми всі просили Бога про диво. Тому рішення про перехід від порятунку до відновлювальних робіт є надзвичайно складним", - заявила 7 липня журналістам мер округу Майамі-Дейд Даніелла-Лівайн Кава.

Нагадаємо, в ніч на 24 червня в містечку Серфсайд в окрузі Майамі-Дейд (штат Флорида, США) обвалилася частина 12-поверхового житлового будинку. З дня обвалу жоден уцілілий не був знайдений. За даними рятувальників, багато жертв, знайдені під завалами, були у своїх ліжках. Серед зниклих безвісти - громадяни щонайменше дев'яти країн, у тому числі США, РФ, Ізраїлю та шести латиноамериканських держав.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк