22.07.2021, 08:35

Крути педалі, щоб терміну менше дали!: Бразильські в'язні виробляють електрику за допомогою велосипедів (фото)

тюрьма

У Бразилії існує незвичайна в'язниця, де ув'язненим скорочують термін покарання в обмін на вироблення електроенергії за допомогою велотренажерів.

Крутячи педалі тюремних велотренажерів, ув'язнені заряджають акумулятор, який використовується для живлення 10 вуличних ліхтарів уздовж міської набережної, передає Час Пік.

тюрьма

За кожні три восьмигодинні дні, які вони проводять на велосипедах, учасники добровільної програми отримують один день відбування покарання.

Ув'язнені готові цілою добою крутити педалі, аби раніше вийти на свободу.

тюрьма

Ця ідея прийшла в голову міському судді Хосе Енріке Маллман. Він перейняв досвід США, де в жіночій в'язниці для того, щоб дивитися ТБ однієї ув'язненої необхідно було крутити педалі велосипеда для вироблення електрики.

тюрьма

Крім велосипедів в Бразилії популярна й інша програма - "Спокута через читання", яка також скорочує термін ув'язнення. У рамках цієї ініціативи ув'язнені можуть вибирати з широкого спектру жанрів, включаючи літературу, науку, філософію та класику.

Учасники повинні написати короткий виклад кожної книги, який буде розглянуто суддею. Обмежена 12 книгами на рік, програма може скоротити термін відбування покарання учасниками до 48 днів на рік.

чтение

Нагадаємо, в Нідерландах злочинців стало так мало, що тюремні камери просто ніким заселяти. У зв'язку з цим деякі виправні установи вирішили перепрофілювати в готелі та інші корисні заклади.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк