23.07.2021, 20:39

ЄСПЛ відхилив низку вимог Росії за позовом до України

еспч

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду позов Росії проти України, однак відмовив у застосуванні деяких заходів.

Посилання на відповідний матеріал оприлюднив ЄСПЛ у Twitter, передає Час Пік.

Повідомляється, що вчора уряд Росії подав міждержавну скаргу проти України на підставі ст.33 (міждержавні справи) Європейської конвенції про права людини. Скарга зареєстрована за № 36958/21.

Москва, зокрема, заявляє про порушення ст. 2 (право на життя), 3 (нелюдське або принижуюче гідність поводження), 5 (право на свободу та безпеку), 8 (право на повагу приватного та сімейного життя), 10 (свобода вираження думки), 13 (право на ефективний засіб правового захисту), 14 (дискримінація), 18 (обмеження використання прав) і ряду інших статей.

Крім того, Москва направила терміновий запит відповідно до Правила 39 (забезпечувальні заходи) регламенту Суду, щоб вимагати від України припинення обмеження прав російськомовних в Україні тощо. Даний запит був відхилений.

"Суд вирішив відхилити запит відповідно до Правила 39, оскільки він не стосувався серйозних ризиків нанесення непоправної шкоди основному праву відповідно до Європейської конвенції про права людини", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Мін'юст прокоментував позов Росії до ЄСПЛ проти України

й

ф

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: