04.08.2021, 07:48

Держдеп стежитиме за розслідуванням обставин смерті білоруського активіста Шишова

Госдеп

Держдеп заявив, що Сполучені Штати будуть уважно стежити за розслідуванням смерті глави Білоруського дому в Україні Віталія Шишова.

США будуть уважно стежити за розслідуванням смерті білоруського опозиціонера Віталія Шишова. Про це 3 серпня на прес-брифінгу заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За словами Прайса, Шишов був "важливим членом білоруського громадянського суспільства", який був змушений жити за межами своєї країни через "репресії проти журналістів, громадянського суспільства, політичної опозиції, спортсменів та простих громадян з боку режиму Лукашенка".

"Ми глибоко засмучені повідомленнями про трагічну загибель пана Віталія Шишова. Ми продовжуватимемо уважно стежити за розслідуванням українською владою причини його смерті", - заявив Нед Прайс.

Представник Держдепу в черговий раз підкреслив, що США рішуче засуджують жорстокі репресії, в тому числі "транснаціональні" з боку режиму Лукашенка,

"Ми ще раз закликаємо до припинення репресій, негайного звільнення всіх політичних в'язнів, справжнього діалогу з опозицією й громадянським суспільством і вільних та справедливих виборів з міжнародними спостерігачами", - зазначив Прайс.

Нагадаємо, 3 серпня у Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник 2 серпня. Поліція почала кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство) та перевірятиме всі версії, в тому числі версію вбивства, замаскованого під суїцид.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк