18.08.2021, 07:38

Віце-президент Афганістану Амрулла Салех закликав народ чинити опір талібам

Амрулла Салех

Віце-президент Афганістану Амрулла Салех оголосив себе виконуючим обов'язки глави держави та закликав народ чинити опір талібам.

Про це Амрулла Салех заявив на своїй сторінці в Twitter, повідомляє Час Пік.

"Згідно з конституцією Афганістану, в разі відсутності, втечі, відставки або смерті президента, перший віцепрезидент стає виконуючим обов’язки президента. В даний час я перебуваю в своїй країні і є законним президентом", - написав Салех.

Амрулла Салех

Салех також звернувся до народу Афганістану, закликавши чинити опір "Талібану".

"Ми, афганці, повинні довести, що Афганістан — це не В’єтнам, а таліби навіть віддалено не схожі на в’єтконгів. На відміну від США і НАТО ми не втрачали духу і бачимо попереду величезні можливості. Приєднуйтесь до опору", - заявив Салех.

Він також звернувся до світових лідерів. Салех повідомив, що зв'язується "з усіма лідерами, щоб заручитися їх підтримкою", але не уточнив, про кого конкретно йдеться.

Нагадаємо, 15 серпня бойовики руху "Талібан" без бою, за домовленістю з владою, взяли Кабул. Вони зайшли у президентський палац, звідки проголосили, що "війна закінчена". 

17 серпня бойовики зробили заяву, в якій оголосили "загальну амністію" для урядовців та закликали їх повернутися до роботи.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк