25.08.2021, 11:44

Японія вводить режим НС ще в 8 префектурах через погіршення ситуації з COVID-19

Япония вводит режим ЧП

Через сплеск нових випадків COVID-19 Японія має намір розширити режим надзвичайного стану ще на вісім префектур. Таким чином, заходи поширяться на 21 з 47 японських префектур.

Міністр економіки Ясутосі Нісімура заявив, що розширення режиму НС, яке охопить майже половину 47 префектур країни, було прийнято групою зовнішніх експертів. Воно буде офіційно затверджене на засіданні урядової робочої групи 25 серпня, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Режим надзвичайного стану торкнеться префектур Хоккайдо, Міягі, Гіфу, Аїті, Міє, Сига, Окаяма та Хіросіма. Він набуде чинності з п'ятниці, 27 серпня й триватиме до 12 вересня.

В даний час режим НС діє в 13 регіонах Японії, включаючи Токіо, Осаку, Кіото та Окінаву.

Влада звернулася до громадян з проханням не їздити в багатолюдні райони. Уряд також має намір скоротити на 70% число пасажирів громадського транспорту.

В умовах надзвичайного стану передбачена заборона на продаж алкоголю, барам та ресторанам дозволять працювати тільки до 20:00. Основні комерційні об'єкти, включаючи універмаги та торгові центри, вносять обмеження на кількість відвідувачів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк