25.08.2021, 12:45

У Росії на Далекому Сході почалося виверження вулкана Ебеко

извержение вулкана Эбеко

У Росії на острові Парамушир (Далекий Схід) почав вивергатися вулкан Ебеко. Стовп попелу піднявся майже на 4 км. Для авіації встановили помаранчевий код небезпеки.

Ебеко є одним з найактивніших вулканів на Курильських островах. Управління МНС по Сахалінській області повідомило, що загрози дли місцевих жителів немає, передає Час Пік.

"25 серпня в Центр управління в кризових ситуаціях ГУ МНС Росії по Сахалінській області надійшла інформація про те, що на вулкані Ебеко (висота 1156 м, розташований в 7 км СЗ від м. Північно-Курильськ, в північній частині хребта Вернадського) стався попільний викид. Шлейф поширився в південному напрямку на відстань до 10 км.

За інформацією ЕДДС в м. Північно-Курильську пеплопад не спостерігався. Запах сірководню не відчувався. Загрози для життєдіяльності населення немає", - йдеться в повідомленні.

Жителі міста Північно-Курильськ пишуть в соцмережах, що на піку активності вулкана почали трястися дома. За їхніми словами, вулкан димить п'ять років, але таку активність проявив вперше за цей час.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк