29.08.2021, 12:28

В Афганістані таліби розстріляли відомого в країні співака

Иллюстративное фото / Открытый источник

В афганській провінції Баглан бойовики руху "Талібан" розстріляли відомого виконавця народних пісень та народної музики Фавада Андарабі. 

Таліби в долині Андараб розстріляли відомого виконавця народних пісень Фавада Андарабі. Про це в Twitter повідомив екс-міністр внутрішніх справ Афганістану Масуд Андарабі, передає Час Пік.

Син співака в коментарі TimesNow підтвердив інформацію про вбивство. Інцидент стався в селі Кишнабад. Бойовики силою витягли музиканта з дому та розстріляли.

"Жорстокість "Талібану" триває. Сьогодні вони по-звірячому вбили співака Фавада Андарабі. Він просто ніс радість жителям долини, співав про те, як прекрасна земля предків, про те, що вона не підкориться жорстокості "Талібану", – написав екс-міністр.

Це сталося через кілька днів після того, як лідери "Талібану" ввели в дію нові правила в країні. Вони, зокрема, включають заборону на музику та вимогу про присутність чоловіка-супроводжуючого для жінок, які подорожують поодинці.

Нагадаємо, провінція Баглан стала одним з небагатьох центрів опору влади талібів. Загонам місцевої самооборони вдалося потіснити бойовиків. Однак ці успіхи виявилися короткостроковими, незабаром "Талібан" повідомив про повернення контролю над провінцією.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк