09.09.2021, 09:25

У Москві відбудуться переговори Путіна і Лукашенка

Путин, Лукашенко, переговоры

У Москві 9 вересня відбудуться переговори президентів Олександра Лукашенка та Володимира Путіна, темою яких буде продовження інтеграції Білорусі з Росією.

Лукашенко і Путін обговорять тему інтеграції в рамках Союзної держави. У білоруській опозиції 9 вересня називають "важливим та небезпечним днем", повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Як раніше повідомляв журналістам прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, головним чином мова на переговорах буде йти про двосторонні відносини Москви та Мінська.

Раніше Лукашенко заявив, що більш глибока інтеграція з Росією не позбавить Білорусь суверенітету.

"Ми будуємо наші зв'язки як дві суверенні держави", - сказав самопроголошений президент Білорусі.

Виступаючи 1 вересня в Бобруйську, Лукашенко анонсував отримання Білоруссю великої партії військової техніки з Росії. Також міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що Кремль у разі необхідності "може надати додаткову підтримку Білорусі".

"Зараз наше найголовніше завдання спрямоване на те, щоб стимулювати процес інтеграції - підписання так званих наших стратегічних планів щодо інтеграції наших економік", - сказав Силуанов.

У білоруській опозиції 9 вересня називають "важливим танебезпечним днем".

"Білоруський диктатор зустрічається з Путіним. Дві основні інтриги: 1) чи підпише Лукашенко дорожню карту інтеграції; 2) чи надасть йому Кремль фінансову допомогу.

Як би там не було, нагадаю: Лукашенко - ніхто. Всі підписані угоди буде переглянуто", - написав у Twitter радник лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк