17.09.2021, 17:29

Найбільше дерево світу, яке росте в Каліфорнії, може знищити пожежа

самое большое дерево в мире

Найбільше дерево світу опинилося в небезпеці через пожежі, які вирують в Національному парку "Секвойя" в Каліфорнії, де воно росте.

Пожежі в парку не можуть ліквідувати вже кілька тижнів, передає Час Пік з посиланням на інформацію ВВС.

Головна пам'ятка парку - секвойя, яка носить ім'я Генерал Шерман - опинилася в оточенні вогню. Дерево "прожило" близько 2300-2700 років і досягло у висоту вісімдесяти метрів.

Щоб уберегти дерево від загоряння, його укутали в алюмінієву плівку.

"Чиновники пожежної охорони покрили основу гігантської секвої Генерал Шерман алюмінізованою структурною плівкою, щоб захистити її від сильної спеки у разі, якщо вогонь комплексу НПК (Національного парку Каліфорнії - ред.) досягне її", - написала в Twitter представниця парку.

За словами іншої представниці парку Ребекки Патерсон, це дуже важлива територія для багатьох людей, тому для захисту лісу докладають чималих зусиль.

У ЗМІ зазначають, що секвойям не страшні низові пожежі, оскільки вони мають вогнестійку кору. Однак нинішня ситуація виявилася набагато складнішою.

З початку року в штаті виникло понад 7400 лісових пожеж, які знищили близько мільйона гектарів лісу, що пов'язують зі змінами клімату.

Читайте також: В Японії сталося виверження вулкана: рівень небезпеки підвищено

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: