01.10.2021, 14:15

Польща продовжила режим надзвичайного стану на кордоні з Білоруссю

Польша, Беларусь, граница

Польща продовжила режим надзвичайного стану на кордоні з Білоруссю через ситуацію з мігрантами. Сейм проголосував за продовження надзвичайного стану на 60 днів.

"За" проголосувало 237 депутатів нижньої палати польського парламенту, 179 були проти, 31 депутат утримався, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Глава Бюро національної безпеки Павло Солох зазначив, що абсолютно неприйнятні всі провокації білоруських служб проти польських офіцерів та солдатів, які викликають інциденти на кордоні.

Перед голосуванням у Сеймі відбулася бурхлива дискусія, під час якої опозиція звинувачувала владу в нелюдському ставленні до мігрантів.

Депутати опозиції підкреслювали, що вони не проти захисту кордонів, але не можуть погоджуватися на смерть нелегальних мігрантів на кордоні й щоб маленькі діти мігрантів відсилалися назад на кордон.

Глава МВС Польщі Маріуш Камінський заявив, що завдяки безвідповідальним діям деяких політиків опозиції білоруська та російська пропаганда мають приводи для тріумфу.

Польський міністр пообіцяв, що вже незабаром кордон Польщі з Білоруссю отримає "найсучасніший захист в Європі".

Нагадаємо, на початку вересня Польща ввела надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю через наплив мігрантів. Він охоплює 183 міста. Надзвичайний стан ввели на 30 днів за указом президента країни Анджея Дуди. Також Польща будує 150-кілометровий паркан на кордоні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк