04.10.2021, 11:44

Біля узбережжя Каліфорнії стався масштабний розлив нафти

У побережья Калифорнии произошел масштабный разлив нефти

У США біля узбережжя Південної Каліфорнії стався масштабний розлив нафти. Місцева влада заявила про екологічну катастрофу.

Розлив нафти торкнувся території місцевого екологічного заповідника. Катастрофа призвела до загибелі риб та птахів, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Член Конгресу США Мішель Стіл закликала президента Джо Байдена оголосити про велике лихо для округу Оріндж, де стався розлив.

У водах Тихого океану виявилося близько 3 тисяч барелів нафти та утворилася велика нафтова пляма.

За словами мера міста Хантінгтон-Біч Кіма Карра, 2 жовтня через витік з морського об'єкта з видобутку нафти стався розлив 3 тисяч барелів нафти, що становить близько 126 тисяч галонів (476 тис.літрів). За словами місцевих чиновників, витік нафти стався через несправність трубопроводу, сполученого з нафтовою платформою.

Передбачається, що витік стався приблизно в 4,5 милях (7,2 км) від берега. В результаті, в 5 км від узбережжя утворилася пляма довжиною 21 км. Вранці 3 жовтня нафта досягла берега.

Інцидент призвів до закриття узбережжя. Жителів регіону закликали триматися подалі від пляжів та не наближатися до постраждалих тварин. Місцеві жителі скаржаться на жахливий запах, який поширюється від узбережжя.

Для запобігання потраплянню нафти до екологічного заповідника Болсам-Чіка та водно-болотні угіддя Хантінгтон-Біч було розгорнуто обладнання для збору нафти та бони.

Розслідування інциденту триває, до нього залучено кілька відомств.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк