06.10.2021, 08:36

Сенатори США закликають Байдена вислати з країни 300 російських дипломатів

США, Россия, политика

У США група з 17 сенаторів з Демократичної та Республіканської партій звернулися до президента Джо Байдена із закликом вислати з країни 300 російських дипломатів.

У США група з 17 сенаторів 5 жовтня звернулася до президента країни Джозефа Байдену із закликом вислати на батьківщину 300 російських дипломатів у відповідь на обмеження видачі російських віз американським дипломатам, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Текст звернення опубліковано на сайті Комітету Сенату з міжнародних відносин.

"Дії уряду РФ щодо посольства США в Москві є ризик для національної безпеки США і суттєво впливають на можливість посольства виконувати свою роботу.

Росія повинна видати достатню кількість віз, щоб забезпечити дипломатичний паритет щодо числа дипломатів США в Росії і російських дипломатів в США. Якщо такі заходи не будуть прийняті, закликаємо почати видворяти дипломатів РФ, щоб їх залишилося стільки ж, скільки дипломатів США в Росії", - йдеться у зверненні до Байдена.

За підрахунками сенаторів, в даний час на території США знаходяться більше 400 російських дипломатів, в той час як в Росії несуть службу близько 100 американських.

МЗС Росії відреагувало на звернення американських сенаторів до президента США з проханням вислати з країни 300 російських дипломатів. У відомстві заявив, що такої великої кількості працівників Російські дипустанови не мають і відзначили, що автори цього документа, по всій видимості, "домагаються закриття американських закордонних установ в Росії" і будуть нести відповідальність, якщо це станеться.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: