06.10.2021, 22:56

ВООЗ схвалила першу вакцину від малярії для дітей

вакцина от малярии

Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила першу вакцину проти малярії для дітей - RTS, S/AS01 (або Mosquirix) від британської фармакологічної компанії GlaxoSmithKline.

Вакцина рекомендована для застосування в країнах Африки, а також інших регіонах, де поширена інфекція, передає Час Пік з посиланням на прес-реліз ВООЗ. 

Дана рекомендація ґрунтується на результатах досліджень, проведених в Гані, Кенії та Малаві.

Вакцина Mosquirix призначена для введення дітям у віці від 5 тижнів до 17 місяців, щоб захистити від малярії, яку викликає паразит Plasmodium falciparum. Він є найбільш смертоносним з п'яти патогенів інфекції і найбільш поширений. Повний курс вакцинації складається з чотирьох щеплень. 

Глава ВООЗ Тедрос Гебрейесус назвав подію "історичним моментом". 

"Це історичний момент. Довгоочікувана вакцина проти малярії для дітей - це прорив у науці, дитячому здоров'ї та боротьбі з малярією. Використання цієї вакцини на додаток до існуючих засобів профілактики може щорічно рятувати десятки тисяч молодих життів", - зазначив він. 

Відомо, що на створення вакцини Мosquirix пішло близько 30 років. Схвалили її в 2015 році. У 2019 році нею почали прищеплювати жителів Малаві, Гані та Кенії. Однак тоді ефективність вакцини показала всього 39%. 

Читайте також: 

Швеція та Данія не робитимуть щеплення вакциною Moderna молоді

На цьому тижні в "червону" зону карантину можуть потрапити кілька областей, - Шмигаль

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: