06.10.2021, 16:34

На цьому тижні в "червону" зону карантину можуть потрапити кілька областей, - Шмигаль

карантин

У ряді регіонів України ситуація з COVID-19 стає все більш напруженою, через що на цьому тижні їх можуть віднести до "червоної" зони карантину. 

Про це на останньому засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Час Пік. 

"У найближчі дні кілька областей можуть потрапити в "червону" зону", - сказав він.

Це означає, що кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські заклади та установи зможуть працювати, тільки якщо 100% працівників і 100% відвідувачів повністю пройшли вакцинацію. 

За словами Шмигаля, перевірка відповідних сертифікатів про вакцинацію "ляже на плечі" самого бізнесу. Разом з тим, у співробітників поліції та інших повноважних органів є відповідний програмний софт, завдяки якому вони перевірятимуть у відвідувачів наявність COVID-сертифікатів.  

Навчальні заклади в "червоній" зоні також працюватимуть очно тільки за умови 100% вакцинації. Виняток - дитячі садки та 1-4 класи шкіл. 

"Майже 81% працівників шкіл вакцинувалися принаймні однією дозою. Це дозволяє більшості таких навчальних закладів працювати в звичайному режимі в "жовтій зоні", - зазначив Шмигаль.

Прем'єр-міністр не уточнив, які саме області можуть стати "червоними". Однак у Київській школі економіки вважають, що потрапити в цю категорію можуть Харківська, Запорізька та Херсонська області. 

Читайте також: Чи урізатимуть вчителям зарплати під час карантину: у МОН України дали відповідь

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк