12.10.2021, 18:44

У Китаї сталася сильна повінь: близько 2 млн людей змушені покинути свої будинки

наводнение в китае

У китайській провінції Шаньсі тривають сильні повені, через які близько 2 млн жителів змушені були покинути свої будинки. 

За даними зарубіжних ЗМІ, зливи почалися в провінції ще на початку жовтня. З 2 по 7 жовтня в Шаньсі стався найсильніший осінній паводок за всю історію метеорологічних спостережень, передає Час Пік. 

В результаті негоди та її наслідків загинули щонайменше 15 осіб, ще три людини зникли безвісти. Понад 120 тисяч людей евакуювали. 

Глава управління з надзвичайних ситуацій провінції Ван Ціжуй під час прес-конференції заявив, що загальний збиток від повеней оцінюється в 780 млн доларів. Більше 19,5 тисячі будівель зруйновані, 18,2 тисячі приміщень отримали серйозні пошкодження і вимагають витрат на відновлення. 

Щоб ліквідувати наслідки повені Міністерство фінансів та Міністерство надзвичайних ситуацій вже виділили понад 12,4 млн доларів. Також фінансову допомогу надали деякі китайські компанії. 

Зазначається, що зливи призвели до того, що довелося на деякий час закрити вугільні шахти. Якщо ситуація не покращиться - регіон ризикує залишитися без вугілля. 

Читайте також: 

В Японії при обваленні атракціону в розважальному парку травмувалися 6 осіб

У Каліфорнії літак впав на житловий район: зруйновані будинки, є жертви

 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: