14.10.2021, 09:29

У Норвегії, озброєний луком та стрілами чоловік вбив 5 людей, є поранені

Норвегия

У Норвегії чоловік відкрив стрілянину з лука прямо по людях. Невідомий вбив п'ятьох людей. У МВС Норвегії заявили, що не виключають версію теракту у справі про напад.

У місті Конгсберг на півдні Норвегії ввечері 13 жовтня чоловік, озброєний луком та стрілами, напав на перехожих, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Згідно з відомостями поліції, інцидент стався приблизно о 18:15 в центрі міста. Підозрюваний скоїв напад в декількох місцях, включаючи супермаркет. Він був заарештований приблизно через 15 хвилин після скоєння злочину.

Загинуло 5 осіб, 2 - поранено, серед них поліцейський, який на момент інциденту не був на службі. Пораненим надають необхідну допомогу медичні працівники, постраждалих госпіталізували.

37-річного лучника затримано. Є версія, що це був теракт, але точні мотиви вчинку чоловіка не відомі. Як зазначили у поліції, поки нападника не допитали, рано робити будь-які висновки.  Проте вже відомо, що він діяв один.

Норвезькі силовики запевняють, що нападник – громадянин Данії, який жив у Конгсберзі.

Прем'єр-міністр Норвегії Ерна Сульберг назвала інцидент "жахливим". Глава уряду висловила співчуття сім'ям загиблих та побажала якнайшвидшого одужання постраждалим.

Норвегия Норвегия Норвегия

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: