26.10.2021, 15:16

Небезпечніше, ніж коронавірус: У Китаї поширюється новий штам пташиного грипу

Ольга Романец | Всі новини автора
птичий грипп

Стрибок кількості людей в Китаї, інфікованих пташиним грипом в цьому році, викликає заклопотаність у експертів. Вони відзначають, що раніше циркулюючий штам змінився і може бути більш заразним для людей.

Китай заявив про 21 випадок інфікування людей підтипом пташиного грипу H5N6 в 2021 році, передає Час Пік з посиланням на Reuters.

Хоча ці цифри набагато нижчі, ніж сотні інфікованих H7N9 в 2017 році, інфекція є серйозним приводом для занепокоєння.

"Зростання кількості випадків захворювання людей в Китаї в цьому році викликає заклопотаність. Це вірус, який викликає високу смертність", - зазначили в Медичному центрі університету Еразма в Роттердамі.

У ВООЗ заявили, що більшість хворих контактували з домашньою птицею, підтверджених випадків передачі інфекції від людини до людини немає.

Найбільше число випадків зараження H5N6 зареєстровано в південно-західній провінції Сичуань. Випадки захворювання також були зареєстровані в сусідніх провінціях Чунцин і Гуансі, а також в провінціях Гуандун, Аньхой і Хунань.

Як відомо, Китай є найбільшим у світі виробником м'яса птиці.

Віруси пташиного грипу постійно циркулюють серед домашніх і диких птахів, але рідко заражають людей. Однак еволюція вірусів викликає серйозне занепокоєння, оскільки вони можуть перетворитися на вірус, який легко поширюється між людьми і викликає пандемію.

Читайте також: В Україні зафіксували випадки нового варіанту "дельти": названі міста

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк