27.10.2021, 10:31

Польща планує збільшити армію

Польша планирует увеличить армию

Польща планує значно посилити оборонні можливості країни та збільшити кількість військовослужбовців. Такий крок є відповіддю на агресивні імперські амбіції РФ.

Польща має намір радикально посилити свої збройні сили. Таку заяву зробив віце-прем'єр країни та глава правлячої партії "Право та справедливість" Ярослав Качинський 26 жовтня під час прес-конференції у Варшаві, анонсувавши законопроєкт "Про захист вітчизни", повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Він підкреслив, що Польща знаходиться на кордоні НАТО та ЄС, тому повинна мати відповідну "силу відлякування" до моменту прибуття дов країни союзницьких військ у разі загрози.

"Якщо ми хочемо уникнути гіршого, тобто війни, то ми повинні діяти у відповідності зі старою формулою: Хочеш миру – готуйся до війни. Або ж, щоб не було війни: Хочеш миру, то будуй сильну армію", - заявив Ярослав Качинський.

Він не став розголошувати багатьох деталей ініціативи, яка ще потребує схвалення парламентом та президентом. Головна особливість законопроєкту - збільшення чисельності Збройних сил з нинішніх 110 тис. солдатів до 250 тис. професійних військових та 50 тисяч бійців територіальної оборони. При цьому вдаватися до відновлення обов'язкової строкової служби Польща не планує.

Такі кардинальні зміни в оборонній доктрині Качинський аргументував погіршенням ситуації у світі. Як приклад він навів "імперські амбіції Росії" та "гібридну війну", яку Білорусь веде проти Польщі та інших країн ЄС з використанням біженців.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: