14.11.2021, 17:58

Курортне місто Єгипту наповнили скорпіони, є загиблі

скорпион

На півдні Єгипту, в курортному місті Асуан, після сильних штормів вулиці та будинки заповнили тисячі скорпіонів, через укуси яких загинули принаймні три людини.

У Міністерстві охорони здоров'я Єгипту заявили, що укуси отримали близько 450 осіб, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

У п'ятницю, 12 листопада, в регіоні пройшов сильний дощ з градом. Негода змусила скорпіонів вибратися зі своїх нір, до них також "приєдналися" змії, проте про укуси змій не повідомляється.

Медичним центрам у селах поблизу гір та пустель надали додаткові дози протиотрути. Вакцинацією займаються медики, які раніше робили щеплення проти коронавірусу. Жителів Асуана закликають залишатися вдома, поки ситуація не налагодиться.

Відомо, що укуси скорпіонів самі по собі рідко становлять загрозу для життя, але маленькі діти і літні люди ризикують зіткнутися з серйозними ускладненнями. Тільки 30 з 1500 видів скорпіонів здатні вбити людину. Однак отрута може спровокувати утруднення дихання, мимовільні скорочення м'язів, дивні посмикування головою.

Читайте також: 

Син Каддафі подав заявку на участь у виборах президента Лівії

З понеділка в Австрії діятиме жорсткий карантин для невакцинованих

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк