19.11.2021, 13:33

Мігранти з Білорусі знову штурмували польський кордон: постраждало 4 військових

Мигранты из Беларуси вновь штурмовали польскую границу

Групи мігрантів знову зробили кілька спроб штурму польського кордону. Постраждало четверо польських військових. Затримано 3 людини за пособництво в незаконному перетині кордону.

За минулу добу, 18 листопада, мігранти зробили дві великі спроби силового прориву польсько-білоруського кордону. Про це 19 листопада повідомляє Прикордонна служба Польщі, передає Час Пік.

"Вчора, 18 листопада, на польсько-білоруському кордоні було зафіксовано 255 спроб перетину кордону. Винесено 45 рішень про виїзд з території Польщі. Дві великі групи людей намагалися силою перетнути кордон: одна з них налічувала 500 осіб, інша - 50", - повідомила прикордонна служба Республіки Польща в Twitter.

Одна з таких груп, що налічує близько 500 осіб, спробувала перетнути кордон близько дев'ятої вечора за місцевим часом в районі польського села Дубичі-Церкевне. Цей штурм став найбільшою спробою силового перетину кордону за останній час.

Як зазначила речник прикордонної служби Ганна Михальська, мігранти були агресивними. За її словами, на лінії кордону поблизу населеного пункту Дубичі-Церкевне білоруські служби на вантажівках привезли до 500 мігрантів, які згодом почали кидати в поляків камінням та гілками. Мігранти спробували перетнути загородження з використанням драбини. Водночас білоруські служби засліплювали поляків лазерами.

Згодом частину мігрантів знову забрали вантажівки білоруських служб, а решту було розпорошено вздовж лінії кордону.

В результаті агресивних дій постраждало четверо польських військових, їм надана допомога. У солдатів дрібні травми в результаті попадання каменів.

Також спроба силового перетину кордону сталася в районі прикордонної застави біля села Мельник. Там група з 50 осіб змогла перетнути кордон, але польські силовики загорнули мігрантів.

Поліція повідомила, що було затримано 3 людини за пособництво в незаконному перетині кордону.

"Затримані - два громадянина Німеччини та громадянин України. Під час огляду автомобіля Volkwagen в Милейчицах одного з перевезених виявили у схованці, інший лежав під одягом", - повідомили в поліції Підляського воєводства Польщі.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив що рота інженерних військ Великобританії в цьому році почне будувати під'їзні шляхи до огорожі та ремонтувати пошкоджені фрагменти. На кордоні Польщі та Білорусі пліч-о-пліч служитимуть солдати польської та британської армії.

Нагадаємо, криза на польсько-білоруському кордоні триває з серпня. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та Росію в гібридній агресії з використанням штучно створеного міграційного потоку.

З початку вересня на польсько-білоруському кордоні діє надзвичайний стан.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк