22.11.2021, 18:37

Розвідка США повідомила про плани Путіна щодо атаки на Україну, - Bloomberg

Марина Началова | Всі новини автора

США надали європейським союзникам розвіддані, у тому числі карти, на яких показано нарощування російських військ та техніки для підготовки до швидкого великомасштабного вторгнення в Україну з різних напрямків.

Про це пише ]]>Bloomberg]]>, посилаючись на дані американської розвідки, передає Час Пік.

Як зазначається, США передали розвіддані деяким європейським країнам - членам НАТО минулого тижня. Повідомляється про високу ймовірність російського вторгнення в Україну на початку наступного року.

Розглядається сценарій, за якого війська переходитимуть в Україну з Криму, кордону з Росією та через Білорусь, при цьому близько 100 батальйонних тактичних груп - потенційно близько 100 000 солдатів - будуть розгорнуті для того, що описується як операція на пересіченій місцевості та в умовах холоду, що охоплює велику територію та підготовлена ​​до потенційно тривалої окупації.

Два джерела повідомили Bloomberg, що приблизно половина тактичних груп уже зайняла свої позиції і будь-яке вторгнення буде підтримане авіацією. Ці ж два співрозмовники заявили, що Москва призвала десятки тисяч резервістів у безпрецедентному для пострадянських часів масштабі, про що публічно не оголошувалося. Роль резервістів у конфлікті полягатиме у забезпеченні безпеки території на пізнішому етапі після того, як тактичні батальйони прокладуть шлях.

США також поділилися інформацією про експонентне зростання дезінформації, спрямованої проти Києва. Повідомляється, що Москва вербувала агентів, щоб спробувати посіяти дестабілізацію всередині України.

При цьому в США не говорять про неминучість війни та серйозність планів Путіна. За словами джерел, глава РФ, ймовірно, ще не вирішив, що робити.

Попередні рухи російських військ біля кордонів України ні до чого не привели, однак офіційні особи США заявляють, що Путін готовий діяти, якщо захоче, і зазначають, що навіть коли війська пішли після попередньої ескалації у квітні, вони залишили оснащення, що прискорило і спростило нове нарощування.

Нагадаємо, колишній помічник Путіна Владислав Сурков написав статтю, в якій заявив, що "Росія повинна розширюватися".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: