24.11.2021, 17:45

Наздогнати та обігнати NASA: Китай має намір висадити на Марс перших людей вже через 12 років

марс

Китай всерйоз взявся за освоєння космосу та розширення свого космічного впливу. Влада країни має намір відправити на Марс людей вже через 12 років, обігнавши таким чином NASA майже на два десятиліття.

Про це повідомляє видання The Science News, передає Час Пік.

До 2033 року Китай має намір відправити на "Червону планету" перших людей, в той час як цілі NASA здаються менш амбітними. У всякому разі, якщо говорити про час на їх реалізацію.

Голова Державної китайської академії ракет-носіїв Ван Сяоцзюнь ще влітку 2021 року змалював плани країни. Так, перша "марсіанська" місія повинна відбутися через 12 років, наступні планується запустити в 2035, 2037, 2041 та 2043 роках.

Варто відзначити, що країна вже веде роботи на Марсі: Китайський всюдихід "Чжурун" займається дослідженням планети з тих пір, як приземлився там в травні 2021 року. Крім того, активними темпами триває будівництво космічної станції Тяньгун, яка допоможе розширити потенціал Китаю в освоєнні космосу.

Як повідомлялося раніше, NASA планує спеціально зіштовхнути космічну ракету з астероїдом, який летить до Землі. Це буде перше в історії цілеспрямоване зіткнення ракети з космічним об'єктом.

Читайте також: 

Астронавти NASA вийдуть у відкритий космос в прямому ефірі: коли і де дивитися

Запуск українського супутника "Січ" відклали майже на рік

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: