26.11.2021, 15:25

Франція зупиняє авіасполучення з Південною Африкою через новий штам COVID-19

авиалинии франция

Європейські країни поступово закривають кордони для мандрівників з Південної Африки, де був виявлений новий штам COVID-19, проти якого вакцини можуть бути неефективні.

Так, Франція вже обмежила авіасполучення з семи південно-африканськими країнами, передає Час Пік з посиланням на видання Le Figaro.

Обмеження триватиме не менше 48 годин і стосуватиметься мандрівників з:

  • Лесото;
  • Ботсвани;
  • Зімбабве;
  • Мозамбіка;
  • Намібії;
  • Эсватини.

Громадянам, які протягом останніх тижнів подорожували цими країнами, необхідно повідомити владі та якнайшвидше пройти тестування на виявлення COVID-19. Тих, хто тільки планував відвідати південно-африканський регіон, закликають не робити цього.

"І ми не хочемо, щоб нас змушували діагностувати (захворювання - ред.) на національній та європейській території, хоча б до тих пір, поки ми не знаємо більше про його небезпеку (нового штаму COVID-19 - ред.)", - заявив міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран.

Нагадаємо, в ПАР виявили новий штам COVID-19 - B.1.1.529. Ймовірно, він отримає назву "Ню" згідно з наступною літерою грецького алфавіту в нинішній схемі іменування штамів. У країні 53 людини вже заразилися ним. 

На думку вчених, у нового штаму вдвічі більше мутацій, ніж у "Дельти", тому він може бути більш заразним та менш чутливим до вакцин.

Читайте також: Без різдвяних ярмарків та масових гулянь: Чехія вводить режим НС через ситуацію з COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк