29.11.2021, 14:45

Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією, - Ердоган

Леся Матвеева | Всі новини автора
Реджеп Тайип Эрдоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що готовий виступити посередником у врегулюванні конфлікту між Україною та Росією.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Анкара готова стати посередником між Україною та Росією. За його словами, Туреччина зацікавлена, щоб у регіоні панував мир, повідомляє Час Пік.

Ердоган підкреслив, що часто обговорює питання миру в регіоні з "дружньою Росією" та не бажає, щоб цей регіон ставав "регіоном, де панує війна".

Турецький лідер висловив сподівання, що в Україні запанує мир.

"Наша позиція щодо напруженості між Україною та Росією відома. Ми за панування миру в регіоні...

Ми багато разів обговорювали та обговорюємо такі питання з дружньою Росією, особливо з паном Путіним. Ми не бажаємо, щоб цей регіон ставав регіоном, в якому панує війна. Нехай цей регіон йде в майбутнє як регіон, в якому панує мир.

Ми бажаємо, щоб ця тема розвивалася в позитивному руслі. Для цього ми готові як до посередництва, так до обговорення цього питання зі сторонами. Ми хотіли б бути частиною вирішення цього питання, розвиваючи діалог як з Україною, так і з паном Путіним", - заявив Ердоган.

Прес-секретар Володимира Путіна 29 листопада на брифінге заявив, що проведення подібних переговорів не має сенсу та додав, що Росія не є стороною збройного конфлікту на Сході України.

"Справа в тому, що Росія не є стороною конфлікту по Донбасу. Знайти шляхи вирішення проблеми буде неможливо", - заявив Дмитро Пєсков.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк