05.12.2021, 14:27

В Австрії снігова лавина забрала життя 3 туристів

Иллюстративное фото / Открытый источник

В центральній Австрії снігова лавина накрила групу туристів. В результаті сходження лавини три людини загинуло, двоє отримали поранення.

Трагічні події сталася на горі Лакеншпітце. Група з 11-ти туристів планувала піднятися на популярну гору (2 459 метрів) на туристичних лижах, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ. 

Через деякий час після початку сходження людей раптово накрила лавина. Попередньо, люди опинилися під снігом на глибині 4-5 метрів.

Одну людину рятувальникам вдалося знайти за допомогою пошукових пристроїв та дістати з-під товщі снігу. Туриста в екстреному порядку на гелікоптері було доставлено до лікарні Клагенфурта. Незважаючи на всі спроби медиків врятувати йому життя, постраждалий помер.

Жертвами стали австрійці, двом з них по 19 років, третьому - 24. Двох поранених лижників, які вибралися з під лавини самостійно, доставили до місцевої лікарні.

За словами співробітника Служби порятунку Lungau Крістофа Відля, снігова плита відірвалася близько 13:30 на висоті близько 2400 метрів. Лавина була дуже великою - довжиною 600 метрів, шириною 200 метрів та глибиною до чотирьох з половиною метрів.

У рятувальній операції брали участь п'ять гелікоптерів, гірничо-рятувальна служба та Червоний Хрест. Всього було задіяно понад 120 співробітників.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк