25.12.2021, 17:59

За тиждень біля берегів Греції зазнали аварії три судна з мігрантами, є загиблі

мигранты в море

У четвер, 23 грудня, на північ від грецького острова Антикітера зазнав аварії човен з мігрантами. Рятувальники проводять пошукову операцію.

За інформацією берегової охорони Греції, в результаті інциденту загинули щонайменше чотири людини, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Тіла виявили у воді навколо скелястого острівця поблизу острова Антикітера, приблизно в 235 кілометрах на південь від Афін, після того, як судно вдарилося об скелі.

Це вже не перша корабельна аварія в Егейському морі протягом останнього тижня. Ще один човен затонув біля острова Фолегандрос 22 грудня. У ЗМІ зазначають, що Антикітера та Фолегандрос не знаходяться на типовому маршруті для мігрантів. За словами місцевих чиновників, човни, які вирушили з Туреччини, ймовірно, були націлені на Італію, а не на Грецію.

Крім того, днями човен з мігрантами перекинувся біля грецького острова Парос. Загинули щонайменше дві людини. 57 людей вдалося врятувати. За неофіційними даними, на борту перебувало близько 80 біженців.

Читайте також: 

У Німеччині крижаний дощ спровокував ДТП: зіткнулися 50 авто, є постраждалі

Її бачили всього чотири рази: біля берегів Тасманії засікли дивну рибу з "руками" (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк