06.01.2022, 21:05

Вперше за чотири роки на столицю Японії обрушився снігопад, понад 50 людей постраждали

снегопад в японии

Вперше за чотири роки в столиці Японії, Токіо, та прилеглих населених пунктах пройшов снігопад. Сніг призвів до зупинки транспорту, затримок поїздів. Понад 50 людей потрапили до лікарень через те, що послизнулися на вулиці.

Товщина снігового покриву в центрі Токіо досягла 10 см, чого не спостерігалося з 2018 року, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

У 23 районах японської столиці було оголошено попередження про погіршення погодних умов. Також попередження було оприлюднено в префектурах Тіба та Ібаракі, де снігу зазвичай менше, ніж на узбережжі Японського моря.

У зв'язку з негодою близько 100 внутрішніх рейсів, які вилітають або прибувають в аеропорти Ханеда або Наріта, були скасовані. Понад 9700 пасажирів не змогли дістатися до пунктів призначення. 

За інформацією операторів японської залізниці, через сильний сніг лінія Токайдо Сінкансен рухається повільніше, ніж зазвичай, між станціями Синагава та Атамі, а деякі поїзди на лінії Токайдо та інших місцевих ліній також затримуються.

Швидкісна магістраль Metropolitan Express, яка обслуговує більшу частину Токіо, також частково закрита. Сніг вже спровокував ДТП за участю більше десятки авто на заході Токіо. 

Читайте також: В Африці прокинувся один з найпотужніших вулканів світу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк