26.01.2022, 07:26

Вашингтон розглядає введення персональних санкцій проти Путіна

Вашингтон рассматривает введение персональных санкций против Путина

Президент США Джо Байден розглядає варіант з введенням персональних санкцій проти президента РФ Володимира Путіна.

Вашингтон розглядає введення персональних санкцій проти президента Росії Володимира Путіна. Про це американський президент заявив, відповідаючи на запитання журналістів, під час візиту до магазину у Вашингтоні 25 січня, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Я пояснив Путіну ще на початку, що в разі вторгнення до України, йому доведеться мати справу із серйозними наслідками, включно з жорсткими економічними санкціями. І крім того, я буду вимушений збільшити військову присутність підрозділів США на східних кордонах НАТО – Польщі, Румунії тощо.

Я вважаю, що зараз все залежить від Путіна. Я навіть не думаю, що його люди точно знають, що він буде робити", - сказав Байден.

Він заявив, що готовий застосувати санкції проти самого Путіна, чого уникали попередні президенти США.

"Ви коли-небудь розглядали введення персональних санкцій проти Путіна, якщо він вторгнеться до України?", - поцікавилися журналісти.

"Так, я буду розглядати таку можливість", - відповів Байден.

Крім того, Байден заявив, що він готовий розмістити 8500 американських солдатів у східних країнах-членах НАТО в разі підвищення військової напруги, в тому числі на білорусько-польському кордоні.

На думку глави Білого дому, це дасть сигнал Путіну про те, що США незмінно вірні принципу, що напад на одну країну-члена НАТО означає напад на весь альянс.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк