26.01.2022, 09:21

Прем'єр-міністр Хорватії вибачився перед українцями за скандальні заяви президента

Премьер-министр Хорватии Андрей Пленкович

Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович приніс вибачення українцям за скандальну заяву президента країни Зорана Мілановича, який заявив, що Україні не місце в НАТО, а події Революції Гідності назвав "переворотом".

Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович вибачився перед українцями за скандальні слова президента країни Зорана Мілановича. Відповідну заяву прем'єра розміщено на Twitter-сторінці хорватського уряду, передає Час Пік.

"Враховуючи те, що в України наших солдатів немає, а контингент, який знаходиться у Польщі, вже повернувся, я не знаю, яких саме військових має намір вивести президент. Його заява про корупцію в Україні – це не наша позиція, і я від імені уряду прошу вибачення перед українцями за такі недолугості", - заявив він.

Нагадаємо, 25 січня президент Хорватії Зоран Міланович заявив, що Україні не місце в НАТО і в разі ескалації ситуації в Україні Загреб максимально дистанціюється від подій.

"Ми не будемо мати з цим нічого спільного, і не маємо нічого. Якщо буде ескалація, ми виведемо останнього хорватського солдата... Україні не місце в НАТО. Коли Україна змінила владу, тоді цей рух, який не був демократичним, був переворотом, під час якого було вбито 50 осіб", – заявив Міланович.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк