26.01.2022, 17:58

Данія збирається скасувати всі карантинні обмеження, незважаючи на рекордну захворюваність

Марина Началова | Всі новини автора

Уряд Данії може зняти всі карантинні обмеження з наступного тижня - COVID-19 перестануть класифікувати як соціально критичне захворювання.

Міністр охорони здоров'я Данії Магнус Хойніке заявив, що уряд збирається прислухатися до рекомендації вчених і перестати вважати ковід "соціально критичною" хворобою з 1 лютого, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Це рішення означатиме скасування всіх карантинних обмежень. Цю ініціативу ще має схвалити парламент.

Якщо законодавці погодяться з пропозицією, данці знову зможуть відвідувати нічні клуби, їздити у громадському транспорті без масок, алкоголь у ресторанах продаватиметься і після 22:00 тощо.

При цьому планується ще на 4 тижні зберегти деякі обмеження для тих, хто в'їжджає до Данії, зокрема вимогу негативного тесту або проходження карантину, залежно від країни, з якої прибув пасажир.

У той же час спалах штаму "Омікрон" привів захворюваність на коронавірус у Данії до рекордних показників - минулого тижня в країні почали фіксувати понад 40 тисяч випадків заражень на день. Тим не менш, зараз хвороба протікає у набагато легшій формі завдяки високому рівню вакцинації та меншій агресивності штаму "Омікрон".

Раніше повідомлялося, що німецький депутат-антивакцинатор сидітиме у скляному боксі під час засідань.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк